Achter de schermen bij Unlock Adventures

Graag neem ik je mee in een kijkje achter de schermen bij Unlock Adventures. Hier maken onze hosts van alles mee.
Control room van Escape Nova Zembla

“Meekijken met de beelden is leuker dan Netflixen”

Regelmatig hebben we achter de schermen de slappe lach als we in de control room zitten te genieten van het spel van de verschillende teams. Dat is natuurlijk een gezond stukje leedvermaak, maar het is vooral uit verbazing over wat een menselijk brein allemaal kan laten doen met iemand die een escape room speelt. In dit artikel neem ik je graag mee in een kijkje achter de schermen. Host zijn bij een escape room is echt ontzettend leuk. En hier kun je lezen waarom.

Het begint allemaal in de lounge

Een goed begin is het halve werk. Daarom zorgen we er bij Unlock Adventures voor dat jij en je team zich welkom voelen. Een klein, maar belangrijk onderdeel daarvan is onze lounge. Even op adem komen na een lange reis. Of elkaar even begroeten als de spelers uit verschillende delen van het land komen. Het kan in een ontspannen setting en zelfs onder het genot van een bakje koffie, thee of iets fris. Een escape room spelen is al spannend genoeg, dus een relaxte lounge is een perfecte voorbereiding op wat komen gaat.

Assortiment drankjes

De speelkamer van onze hosts

De plek waar we ons het grootste deel van de tijd begeven, is natuurlijk de controlroom of ‘CR’ in vaktermen gezegd. Dit is de plek waar we de hele escape room via camera’s en microfoons in de gaten houden en genieten van een groep die opnieuw de uitdaging aangaat. Wij hebben de touwtjes strak in handen. Dat betekent natuurlijk dat we goed opletten of jouw groep goed op weg is en kan genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Maar het geeft ons ook de mogelijkheid om wat speciale trucjes uit te halen. 😁 Dat maakt de escape nog een tikje verrassender. Een iPad met geluidseffecten geeft ons de mogelijkheid om de sfeer in de kamer met een simpele vinger tik om te laten slaan. Zeker in onze Viking Battle hebben de geluidseffecten die je hoort, direct invloed op het stresslevel van beide strijdende teams.

Achter de schermen Western Escape

Een hint geven, op het juiste moment

De controlroom is natuurlijk ook de plek waar we hints weggeven op momenten die we zorgvuldig kiezen. Het is de kunst om de groep een beetje verder te helpen, als je merkt dat de frustratie begint op te borrelen. We hebben onze missie hoog in het vaandel staan: ‘We bieden elke speler een onvergetelijke escape.’ En dat vraagt om wijsheid van onze gamemasters. Misschien heb je weleens meegemaakt dat je een hint kreeg voor een puzzel die je al had opgelost. Of je kreeg de code letterlijk voorgezegd, terwijl je zelf bijna het antwoord had gevonden. Enorm frustrerend. Dit zul je in onze escape rooms dan ook nooit tegenkomen. We houden jou en je team goed in de gaten, zodat jouw team de optimale ervaring beleeft.

Nova Zembla Hint Bel

Onze hosts zijn, achter de schermen, creatief en oplossingsgericht bezig

Het komt weleens voor dat er iets niet helemaal werkt zoals het zou moeten. Alle kamers zijn zelfgebouwd en worden intensief gebruikt. Hoewel we proberen om alles zo goed mogelijk bij te houden, kan het weleens zijn dat je een defect tegenkomt.
De host is getraind om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Dat is dus op een manier die het spel zo min mogelijk verstoord. Of op een manier waarvan de spelers helemaal niet doorhebben dat er iets mis gaat. Dit geeft zo af en toe best wel de nodige zweetdruppeltjes en trillende handjes. Gelukkig hebben we een stressbestendig en creatief team. Iedere host zal tot het uiterste gaan om jouw team een top-ervaring te laten beleven.

Kom zelf eens achter de schermen kijken!

Als je een escape room bij ons speelt, vraag dan even of je een kijkje mag nemen in de control room. Als de tijd het toelaat, laten we je met plezier de ins en outs en techniek achter de kamer zien. We zijn er namelijk ontzettend trots op.

Werken bij Unlock Adventures?

Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste, zelfstandige en sociale mensen zoals jij! Voel je vooral vrij om eens vrijblijvend contact op te nemen. Of stuur je CV en motivatie-video naar gerco@unlockadventures.nl
We horen graag van je!

3 - 8 spelers

6 - 12 spelers

3 - 6 spelers

2 - 6 spelers

2 - 8 spelers

2 gedachten over “Achter de schermen bij Unlock Adventures”

    1. Gerco van Straten

      Leuk dat je van dit artikel hebt genoten Pim. Welkom om het allemaal eens in het echt te bekijken 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post delen:

Meer artikelen

Escape room tips
Escape room info
Gerco van Straten

6 Escape room tips om je te helpen bij je ontsnapping

De deur sluit zich achter je en de tijd begint te lopen. Al snel loopt het angstzweet je over de rug, want die tijd vliegt voorbij. Had je dit artikel nou maar gelezen. Want hier vind je gouden tips, ins- en outs voor een succesvolle ontsnapping uit de meeste escape rooms. Een garantie voor succes? Absoluut niet. Maar, het kan jou en je team zeker helpen.

Lees meer »
Viking Escape puzzel tafel
Escape room info
Gerco van Straten

De geschiedenis van Escape rooms

Wie kwam er ooit op het briljante idee om een escape room te beginnen? Hoe staat het ervoor met het huidige aanbod aan escape rooms? En, waar gaat het heen met deze unieke spelvorm? Je leest het in dit artikel.

Lees meer »
Afbeelding touw en katrol
Escape room tech
Gerco van Straten

Escape room Technieken

Welke technieken kom je zoal tegen in onze escape rooms? Zonder teveel te verklappen, lees je hier zoveel mogelijk over alle snufjes die je kunt verwachten.

Lees meer »
Hoe bouw je een escape room header image
Escape room tech
Gerco van Straten

Hoe ontwerp je een escape room?

Hoe ontwerp je nou een escape room? Dan is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. In dit artikel help ik je om van een idee een werkend escape room ontwerp te maken.

Lees meer »

Escape Rooms in Ede

Zoek niet verder, je hebt de tofste activiteit voor jouw team gevonden.
Western Escaperoom omslagfoto
Scroll naar boven