Escape Room Teambuilding

Een escaperoom is hét middel bij uitstek om echt aan je team te bouwen. Lees in dit artikel waarom dat zo is.

Escape Room Teambuilding:
“Samen werken aan een missie die niemand van tevoren wist. Het levert bijzondere inzichten op.”

Teambuilding of teamuitje?

De term ‘teambuilding‘ kom je te pas en te onpas overal tegen. Maar, wat betekent het nou echt? Het woord zegt het eigenlijk al. Je gaat bouwen aan jouw team. Dit wordt vaak ten onrechte verward met het doen van een teamuitje. De twee begrippen mogen op elkaar lijken, maar zijn inhoudelijk zeer verschillend van elkaar.

Natuurlijk, bij beide teamactiviteiten heb je een leuke tijd met elkaar en maak je herinneringen met je team. Maar het grote verschil zit ‘m in het achterliggende doel van de escape room teambuilding. Bouwen aan je team is een intensieve klus. De lol van de activiteit is onderschikt aan het doel om het team te laten groeien.
Gelukkig begrijpen we bij Unlock Adventures dat het bouwen aan je team en er lol in hebben, uitstekend samen kan gaan.

Wil je graag meer weten over de verschillen tussen teambuilding en een teamuitje? Daarvoor kun je bij showtime orange prima terecht.

Laat me je uitleggen hoe we dat bij Unlock Adventures doen. Daarnaast vertel ik je graag waarom een escape room team building zo’n fantastisch middel is om aan je team te bouwen.

Historische Escape Room oplossingen

Unieke inzichten voor een professionele toeschouwer

Regelmatig worden onze hosts vergezeld van een coach of manager van een bedrijf. In de control room hebben we namelijk zicht op alles wat er in de kamer gebeurt. De spelers in een escape room wanen zich onbespied, en laten daardoor vaak hun meest natuurlijke gedrag zien. De coach die via de camerabeelden meekijkt en luistert, is daardoor in staat om:

  • Spelers te analyseren
  • Gedrag van de spelers te interpreteren
  • Teamwork te beoordelen
  • Verschillende karakters te herkennen

Deze unieke informatie is ingewikkeld om in een ‘normaal’ spel naar boven te krijgen, omdat alle spelers zich dan vaak erg bewust zijn van de observant. In onze escaperooms ga je op in de omgeving en jouw gezamenlijke doel. Daarom vergeet je heel snel dat je met een spel bezig bent en een stuk of 10 camera’s op je gezicht gericht hebt staan.

Teamwork is nodig

On the spot problemen oplossen

Eenvoudig zijn onze escape rooms allerminst. Daarom wordt er van de spelers een behoorlijke dosis inzicht en doorzettingsvermogen verwacht. Eigenlijk loop je continu tegen een probleem aan dat je met je team moet gaan oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een cijfercombinatie. Of een manier zoeken om één van je teamgenoten te redden uit een benarde situatie.
Deze ‘problemen’ zijn bijzonder omdat niemand ze van tevoren ziet aankomen. Iedereen reageert daarom vanuit een blanco, eerste intuïtie. De enige bruikbare informatie die iedereen in de kamer heeft gekregen, is de tijd die je hebt voor je hebt verloren. Dat is over het algemeen een prima drukmiddel om het tempo hoog te houden.
Je hebt dus geen tijd om lange analyses uit te voeren. Ook is het niet aan te raden om geduldig de mening van iedere speler te achterhalen. Het is tijd voor actie.. Onmiddellijk.

Het is ontzettend tof om op deze manier in een team te opereren. Je leert namelijk je teamgenoten echt op een andere manier kennen. Zeker als je de tijd neemt om te evalueren of elkaars gedrag, kun je bijzondere inzichten ontdekken. Niet alleen over jouw teamgenoten. Het is mogelijk net zo waardevol om je eigen gedrag te beoordelen.

Ben jij nog steeds zo vriendelijk, scherp, geduldig, oplossingsgericht, helder denkend en creatief als je tijdsdruk hebt?

Samenwerken

Escape room teambuilding geeft ruimte aan Gedragsmanagement

Een escaperoom is ook ontzettend geschikt als ‘veilige’ testomgeving om nieuwe vaardigheden te oefenen. Na een cursus over bijvoorbeeld ‘jouw gedrag binnen een team’ hebben de deelnemers mogelijk nieuwe inzichten ontvangen. Gewapend met die nieuwe kennis en vaardigheden gaan ze dan de escape room in. Dan is het vervolgens interessant om te bekijken of de deelnemers in staat zijn om deze nieuwe kennis en vaardigheden toe te passen in een situatie die vergelijkbaar is met het echte leven.

Leukste manier van teambuilding

Los van het feit dat een escape room uitstekend geschikt is voor teambuilding, is het natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om te doen. Je team op een andere manier leren kennen. En met elkaar het avontuur aangaan. Zo’n activiteit levert herinneringen op die je nooit meer zult vergeten. Gegarandeerd gesprek voor bij de koffieautomaat lijkt me zo 😉

Reserveer jouw escape room teambuilding bij Unlock Adventures!
Wij hebben plek voor jouw hele team!

3 - 8 spelers

6 - 12 spelers

3 - 6 spelers

2 - 6 spelers

2 - 8 spelers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post delen:

Meer artikelen

Escape room tips
Escape room info
Gerco van Straten

6 Escape room tips om je te helpen bij je ontsnapping

De deur sluit zich achter je en de tijd begint te lopen. Al snel loopt het angstzweet je over de rug, want die tijd vliegt voorbij. Had je dit artikel nou maar gelezen. Want hier vind je gouden tips, ins- en outs voor een succesvolle ontsnapping uit de meeste escape rooms. Een garantie voor succes? Absoluut niet. Maar, het kan jou en je team zeker helpen.

Lees meer »
Viking Escape puzzel tafel
Escape room info
Gerco van Straten

De geschiedenis van Escape rooms

Wie kwam er ooit op het briljante idee om een escape room te beginnen? Hoe staat het ervoor met het huidige aanbod aan escape rooms? En, waar gaat het heen met deze unieke spelvorm? Je leest het in dit artikel.

Lees meer »
Afbeelding touw en katrol
Escape room tech
Gerco van Straten

Escape room Technieken

Welke technieken kom je zoal tegen in onze escape rooms? Zonder teveel te verklappen, lees je hier zoveel mogelijk over alle snufjes die je kunt verwachten.

Lees meer »
Hoe bouw je een escape room header image
Escape room tech
Gerco van Straten

Hoe ontwerp je een escape room?

Hoe ontwerp je nou een escape room? Dan is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. In dit artikel help ik je om van een idee een werkend escape room ontwerp te maken.

Lees meer »

Escape Rooms in Ede

Zoek niet verder, je hebt de tofste activiteit voor jouw team gevonden.
Western Escaperoom omslagfoto
Scroll naar boven